Aanvragen

De aanmeldperiode voor het Mantelzorgcompliment 2023 is verstreken. 

Het Mantelzorgcompliment wordt eens per jaar uitgereikt, als u in dat jaar mantelzorger bent (geweest). U moet het wel eerst apart aanvragen. 

Als degene voor wie u mantelzorger bent in de gemeente Zeist woont, kunt u uzelf of iemand anders aanmelden die het Mantelzorgcompliment verdient. De aanmeldperiode voor het Mantelzorgcompliment 2023 is verstreken. 

Ook al staat u al bij Steunpunt Mantelzorg Zeist ingeschreven, toch moet u het Mantelzorgcompliment ieder jaar opnieuw aanvragen. Uw situatie kan immers veranderd zijn. 
Het Mantelzorgcompliment wordt aangevraagd in de gemeente waar de verzorgende woont. 

Hoe werkt het?

  • met het aanvraagformulier meldt u zichzelf of een andere mantelzorger aan.
  • ongeveer een maand na de aanvraag ontvangt de mantelzorger het Mantelzorgcompliment: dit is een tegoedbon met een overzicht van alle keuzemogelijkheden. 
  • het mantelzorgcompliment kan tot 1 maart 2024 besteed worden.
  • meerdere mantelzorgers rond dezelfde persoon kunnen in aanmerking komen voor het Mantelzorgcompliment.
  • een mantelzorger kan eens per jaar één mantelzorgcompliment ontvangen, ook al bent u mantelzorger voor meer dan één persoon.

U kunt zich niet meer aanmelden voor het mantelzorgcompliment van 2023.

Kinderen die opgroeien in een gezin waar veel zorg is, zijn ook mantelzorger. Zij worden ook wel JMZ genoemd (Jonge Mantelzorger). Dit jaar kunnen kinderen die geboren zijn tussen 2004 en 2016 een JMZ-Gift ontvangen. Deze wordt persoonlijk uitgereikt. Lees meer over de JMZ-Gift.

2024

Eind mei/begin juni kan het compliment voor 2024 worden aangevraagd. Ingeschreven mantelzorgers ontvangen hierover bericht. Ook kunt u hiervoor tegen die tijd terecht op deze website. 

Contact

Steunpunt Mantelzorg Zeist
't Noorderpunt, Laan van Vollenhove
1014, 3706 AH Zeist

030 - 692 53 19 
info@mantelzorgzeist.nl

Volg ons online

 
 
 
 
Cookie-instellingen