Ervaren Druk door Informele Zorg (EDIZ/EDIZ+)

225 keer bekeken 0 reacties

De EDIZ en EDIZ+ zijn 2 wetenschappelijk gevalideerde instrumenten die helpen de belasting van mantelzorgers in kaart te brengen. De mantelzorger kan het meetinstrument zelf invullen, het kost slechts 5 minuten. Bij langdurige mantelzorg kan de EDIZ/EDIZ+ meerdere keren worden ingevuld.

De EDIZ bestaat uit 9 vragen en is speciaal bedoeld om de ervaren belasting bij mantelzorgers van mensen met dementie in kaart te brengen. De uitkomst is een momentopname en geeft een globaal beeld van de ervaren druk. 

Download de EDIZ

De EDIZ+ bestaat uit 15 vragen met 3 antwoordmogelijkheden. De vragenlijst meet de ervaren belasting (gevoelens van verplichting, problemen met het combineren van taken, het overschrijden van grenzen en gezondheid) van verschillende doelgroepen mantelzorgers. De uitkomst varieert van geen ervaren belasting, tot aan zware belasting, en is een momentopname.

Download de EDIZ+

De uitkomst geeft een globale inschatting en is een momentopname. Bij langdurige zorg kan de vragenlijst vaker worden ingevuld waardoor zicht op de belasting op langere termijn ontstaat. Beide meetinstrumenten zijn wetenschappelijk gevalideerd.
De vragenlijst is alleen op papier beschikbaar en kan eenvoudig zelf worden omgezet in een digitale vragenlijst.

Afbeeldingen

Contact

Steunpunt Mantelzorg Zeist
't Noorderpunt, Laan van Vollenhove
1014, 3706 AH Zeist

030 - 692 53 19 
info@mantelzorgzeist.nl

Volg ons online

 
 
 
 
Cookie-instellingen