Training 'Levensreddend handelen & EHBO bij volwassenen'

89 keer bekeken 0 reacties

Begin

25-03-2024 om 13:30

Einde

25-03-2024 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De training 'Levensreddend handelen & EHBO bij volwassenen is voor vrijwilligers en mantelzorgers Deze training is door verschillende artsen met werkervaring op de Spoedeisende Hulp ontworpen. In 3 uur leer je hoe je moet handelen in geval van een medische noodsituatie.

De training

De onderwerpen in deze training zijn gekozen op basis van hoe vaak ernstige aandoeningen voorkomen én of iemand zonder medische vooropleiding toch het verschil kan maken. De cursus is to-the-point, prettig tempo en leuk om te volgen.

De training richt zich met name op: hoe herken ik het en wat moet ik doen. Doordat de docenten arts in opleiding zijn, kunnen zij je de relevantie van het handelen goed uitleggen. Wat je niet leert tijdens deze training is pleisters plakken, blaren doorprikken of een mitella aanleggen.

Tijdens de training wordt theorie afgewisseld met oefeningen. Zo blijft het een interactieve training en worden handelingen direct geoefend wanneer is uitgelegd hoe je ze toepast. Er wordt gebruik gemaakt van de meest moderne reanimatiepoppen, die direct via een app laten zien wat je kunt doen om de reanimatie te verbeteren. Zo krijgt iedereen persoonlijke feedback.

Na afloop van de training ontvang je een certificaat.

Onderwerpen

 • Beroerte (herseninfarct, TIA, hersenbloeding)
 • Epilepsie
 • Stabiele zijligging
 • Nek-en wervelletsel
 • Bewusteloosheid met dreigende verstikking
 • Verstikking
 • Verdrinking
 • Ernstige bloeding
 • Brandwonden
 • Reanimatie
 • Omgang met de AED

 

Door wie?

Co-assistenten van de faculteit Geneeskunde van UMC Utrecht vullen een co-schap in met het geven van deze trainingen. Zij hebben ervaring met het werken met patiënten tijdens medische noodsituaties. Zij spreken dus uit ervaring en weten hoe te handelen in deze situaties. Ook vragen of voorbeelden die niet per se bij de onderwerpen horen kunnen zij beantwoorden. De co-assistenten worden door Schok & Pomp begeleid en opgeleid tot docent voor EHBO-trainingen. Schok & Pomp Medische Trainingen is een collectief van artsen en verpleegkundigen die naast het werk in het ziekenhuis ook medische trainingen verzorgen.

De training wordt georganiseerd door onze collega’s van de Vrijwilligerscentrale Zeist.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor vrijwilligers en mantelzorgers die werkzaam en/of woonachtig zijn in de gemeente Zeist en omgeving.

Praktische informatie

Datum:  maandag 25 maart 2024
Tijden:   inloop 13.15 uur, training 13.30 tot 16.30 uur
Locatie: Wijkcentrum Het Binnenbos, Hoog Kanje 186 in Zeist-Oost / Kerckebosch
Kosten:  we kunnen deze training dit keer gratis aanbieden

Deelnemen?
Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via onderstaande knop. De aanmelding verloopt via de website van de Vrijwilligerscentrale. Na je aanmelding ontvang je van hen een bevestiging. Mocht je na je aanmelding nog vragen hebben, stuur dan een mail naar marion@vczeist.nl

aanmelden

Contact

Steunpunt Mantelzorg Zeist
't Noorderpunt, Laan van Vollenhove
1014, 3706 AH Zeist

030 - 692 53 19 
info@mantelzorgzeist.nl

Volg ons online

 
 
 
 
Cookie-instellingen