Pilot om druk op huishoudelijke ondersteuning te verlagen

30-10-2023
120 keer bekeken

De gemeente Zeist start op 1 november a.s. de was- en strijkservice 'WaST' waar iedereen, tegen betaling, gebruik van kan maken. Inwoners met een (al afgegeven) beschikking voor huishoudelijke ondersteuning kunnen hiervan, tijdens de pilotfase, zonder kosten gebruik maken.

Door de toenemende vraag naar huishoudelijke ondersteuning en krapte op de arbeidsmarkt komt de capaciteit steeds verder onder druk te staan. De gemeente Zeist start daarom op 1-11-'23 de was- en strijkservice: WaST. Iedereen kan hiervan, tegen betaling, gebruik maken.

Inwoners die een beschikking voor huishoudelijke ondersteuning hebben kunnen hiervan, tijdens de pilotperiode van 2 jaar, zonder kosten gebruik maken. Inwoners die voor het eerst een aanvraag doen komen niet meer in aanmerking voor een indicatie voor wasverzorging en worden verwezen naar de algemene voorziening WaST. De bedoeling is om alle inwoners geleidelijk over te laten gaan naar de was- en strijkservice. Op termijn kan door de gemeenteraad worden besloten een eigen bijdrage te gaan heffen

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Contact

Steunpunt Mantelzorg Zeist
't Noorderpunt, Laan van Vollenhove
1014, 3706 AH Zeist

030 - 692 53 19 
info@mantelzorgzeist.nl

Volg ons online

 
 
 
 
Cookie-instellingen