AA Grotere letters

U bent hier

voor organisaties

Als (zorg)organisatie of professional heb je direct of indirect te maken met familie en naasten (mantelzorgers). Samen geef je de zorg vorm. Als professional is het tevens van belang te kijken naar de ondersteuningsbehoefte van de mantelzorger(s) en hen, waar nodig, door te verwijzen naar de juiste plek.
 

netwerk mantelzorgondersteuning

We delen graag onze kennis en kunde er zijn er voor u wanneer u vragen heeft over mantelzorg of mantelzorgondersteuning. Dit kunnen praktische vragen zijn over signaleren van overbelasting, (financiële) regelingen, respijtzorg, hoe u in gesprek kunt gaan met mantelzorgers, of casuïstiekbespreking. Maar ook hoe u mantelzorgbeleid kunt uitzetten binnen uw organisatie, of mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid voor uw eigen personeel vormt kunt geven.

Binnen dit kader organiseren wij vier keer per jaar het netwerk mantelzorgondersteuning. Op deze pagina vindt u hierover meer informatie.
 

nieuwsbrief en twitter

Om u als professional op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op mantelzorggebied, brengen wij iedere twee maanden de nieuwsbrief "Update" uit. Klik hier voor een totaaloverzicht van deze nieuwsbrieven.

U kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief ‘Update’. Ook kunt u ons volgen op Twitter.
 

wie is wie in de wijk ?

De door Beter Oud samengestelde interactieve infographic Wie is wie in de wijk? is een handig hulpmiddel om met collega's of collega-organisaties na te gaan hoe de lokale situatie op het gebied van zorg en ondersteuning is ingevuld. Hierin is overzichtelijk weergegeven wie er lokaal welke taken verricht. Met de infographic is na te gaan of er bijvoorbeeld overlappingen in taken zijn, en of er kansen liggen om nieuwe samenwerkingen aan te gaan of bestaande uit te breiden.