AA Grotere letters

U bent hier

jong en mantelzorg

Bijna alle jongeren helpen wel eens mee thuis: opruimen, boodschappen doen of een keer op je broertje of zusje passen...
Maar wat als er iemand thuis (één van je ouders, broer/zus) lange tijd ziek of gehandicapt is? Of dat het niet goed gaat met diegene door bijvoorbeeld een verslaving of depressie? Dat brengt zorgen met zich mee.

Het is ook iets om te waarderen, want je betekent vaak veel voor degene die ziek is en/of voor de anderen in het gezin die mee zorgen. En het kan fijn zijn om te doen, zeker als de ander die ziek is of een ander familielid dankbaar is voor wat je doet!

Als je (mee)zorgt voor een langdurig ziek of beperkt gezinslid word je mantelzorger genoemd. Ben je jonger dan 25 jaar, dan word je ‘jonge mantelzorger’ genoemd. 1 op de 4 jongeren in Nederland is jonge mantelzorger!

Bij het Steunpunt Mantelzorg kun je (gratis) terecht met jouw verhaal en/of vragen. Mail (v.houthuizen@mantelzorgzeist.nl) of bel (030-6925319) naar Vanessa. Wij staan ook op Instagram: care.share.mantelzorgzeist.nl.

Lees hier meer informatie over het project voor Jonge Mantelzorgers "Launch your future, take care".