AA Grotere letters

U bent hier

Dag van de Mantelzorg 2018

   

 

Op en rond de Dag van de Mantelzorg (10 november) zijn er weer allerlei activiteiten in Zeist. Alle mantelzorgers uit de gemeente kunnen hier gratis aan deelnemen. 

De activiteiten zijn voor alle mantelzorgers uit Zeist, jong en oud, ook als u zorgt voor iemand die niet in Zeist woont.

Kom gezellig langs en ontvang een klein cadeautje voor uzelf of voor een mantelzorger die u kent, gemaakt door cliënten van Reinaerde.

 

 

 

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten waaraan u op de Dag van de Mantelzorg kunt deelnemen.

 

opvang

Namens de gemeente coördineert het Steunpunt Mantelzorg Zeist de Dag van de Mantelzorg in Zeist. Heeft u behoefte aan opvang thuis of vervoer tijdens de Dag van de Mantelzorg ? 

Bel ons: 030 -692 53 19.

Zorgt u voor een naaste die ongeneeslijk ziek is, dan kunt u ook bellen met NPV Zeist: 06 - 10 51 53 37.
Zij bieden deskundige vrijwilligers die bij u thuis komen zodat u even op adem kunt komen.

 

dankwoord wethouder Fluitman

Mantelzorg móet naam hebben

Mantelzorgers die ik spreek zeggen vaak: ‘Ach, wat ik doe mag geen naam hebben; het is toch vanzelfsprekend.’ Dat raakt mij iedere keer weer. Daarom vind ik het thema van de Dag van de Mantelzorg, ‘Mantelzorg mag naam hebben’, ook goed gekozen. Ik zou daar zelf van willen maken: mantelzorg moét naam hebben. Het is zo belangrijk wat mantelzorgers doen. Zij zorgen vaak onvoorwaardelijk voor een ander. 

Namens de gemeente wil ik graag mijn waardering uitspreken voor al die mantelzorgers in Zeist, jong en oud, die iedere dag klaar staan voor een ander. Ik vind het mooi om te zien dat zoveel organisaties deze dag aangrijpen om leuke activiteiten te organiseren voor ‘hun’ mantelzorgers. Ik hoop dat héél veel mantelzorgers zich op of rond 10 november laten verrassen!

Marcel Fluitman, wethouder Zorg, Welzijn, Kunst & Cultuur en Dienstverlening