AA Grotere letters

U bent hier

veelgestelde vragen over het Mantelzorgcompliment

Over het Mantelzorgcompliment Zeist krijgen we vaak vragen. Hieronder geven we antwoord op enkele van die vragen.

1. Ik heb vorig jaar een mantelzorgcompliment van jullie ontvangen, waarom moet ik het dan opnieuw aanvragen?

De mantelzorgsituatie kan in een jaar veranderd zijn. U geeft bij uw aanvraag de actuele gegevens aan ons door. Bij de aanvraag verklaart u ook dat u in 2021 intensief en langdurig voor de zorgvrager zorgt of ermee samenleeft. (Dit hoeft niet het gehele jaar te zijn.) Meld u dus snel aan op onze website !

2. Degene voor wie ik mantelzorger ben woont buiten de gemeente Zeist. Het is niet nodig mij de informatie over Mantelzorgcompliment Zeist te sturen.

Sinds vorig jaar kunnen wij in onze administratie apart noteren dat u voor iemand buiten de gemeente Zeist zorgt en daarom geen post over het mantelzorgcompliment Zeist wilt ontvangen. Als dit voor u geldt, wilt u ons dat dan doorgeven, via info@mantelzorgzeist.nl of 030 - 692 53 19? U blijft dan wel andere informatie ontvangen zoals de VoorElkaar. In mei stuurden we een 'infobrief' die niet alleen over het Mantelzorgcompliment ging. Om iedereen daarover toch te informeren, hebben we ervoor gekozen de gehele mailing ook te sturen aan mantelzorgers van wie wij weten dat zij zorgen voor iemand buiten de gemeente Zeist

3. Degene voor wie ik mantelzorger ben woont buiten de gemeente Zeist. Van wie krijg ik nu een Mantelzorgcompliment? 

De gemeenten geven het Mantelzorgcompliment allemaal op een andere manier vorm. De plaats waar de 'zorgvrager' woont is daarbij bepalend. Als u wilt weten hoe het mantelzorgcompliment gegeven wordt, kunt u contact opnemen met de gemeente waar degene woont voor wie u mantelzorger bent. 

4. Wanneer ontvang ik het mantelzorgcompliment 2021? 

Dit jaar versturen we de mantelzorgcomplimenten vanaf eind juni. Over de bestedingsmogelijkheden van de tegoedbon zijn we (mei 2021) nog met aanbieders in gesprek. Binnen ongeveer een maand na de aanvraag versturen we de mantelzorgcomplimenten (na controle op dubbelingen etc.). Vraag dus het mantelzorgcompliment 2021 aan vóór 15 november, daarna is aanvragen niet meer mogelijk.

5. Waarom willen jullie weten voor wie ik mantelzorger ben?

De reden van uw mantelzorg en uw relatie met degene voor wie u zorgt, helpen ons om in Zeist een ruim en gericht aanbod voor mantelzorgers te kunnen creëren. Tegelijk geeft het ons de mogelijkheid u gerichter te informeren, b.v. mantelzorgers van een naaste met verstandelijke beperking niet uitnodigen voor een avond over dementie. 

6. Kan ik nog een aanvraagformulier op papier ontvangen?

Voor ons is een digitale aanvraag het eenvoudigst te verwerken. Heeft u geen internet en kunt u het mantelzorgcompliment niet op onze website aanvragen, dan kunt u ons bellen: 030 - 692 53 19. Wij kunnen u een extra aanvraagformulier toesturen. Ook in De Nieuwsbode van 26 mei en 2 juni staan aanvraagformulieren afgedrukt die u wellicht kunt gebruiken.