AA Grotere letters

U bent hier

veelgestelde vragen over het Mantelzorgcompliment

Begin mei stuurden we alle mantelzorgers een brief met o.a. de oproep om je aan te melden voor het Mantelzorgcompliment Zeist 2020. Wij hebben al veel aanmeldingen ontvangen! We kregen er ook verschillende vragen over.

1. Ik heb vorig jaar een mantelzorgcompliment van jullie ontvangen, waarom moet ik het dan opnieuw aanvragen?

De mantelzorgsituatie kan in een jaar veranderd zijn. U geeft bij uw aanvraag de actuele gegevens aan ons door. Bij de aanvraag verklaart u ook dat u in 2020 intensief en langdurig voor de zorgvrager zorgt of ermee samenleeft. (Dit hoeft niet het gehele jaar te zijn.) Meld u dus snel aan op onze website !

2. Degene voor wie ik mantelzorger ben woont buiten de gemeente Zeist. Het is niet nodig mij de informatie over Mantelzorgcompliment Zeist te sturen.

Tot dit jaar hebben we in onze administratie niet veel vastgelegd over de persoon voor wie u mantelzorger bent. Daardoor wisten wij niet wie wij deze post niet hoefden te sturen. Maar vanaf nu kunnen wij apart noteren dat u voor iemand buiten de gemeente Zeist zorgt en dus geen post over het mantelzorgcompliment Zeist wilt ontvangen. U blijft dan wel andere informatie ontvangen zoals de VoorElkaar. Voor het mantelzorgcompliment kunt u contact opnemen met de gemeente waar degene woont voor wie u mantelzorger bent. Als dit voor u geldt, wilt u ons dat dan doorgeven, via info@mantelzorgzeist.nl of 030 - 692 53 19?

3 Wanneer ontvang ik het mantelzorgcompliment? 

Dit jaar versturen we alle mantelzorgcomplimenten tegelijk. Over de bestedingsmogelijkheden van de tegoedbon zijn we nog met aanbieders in gesprek. Eind oktober versturen we de mantelzorgcomplimenten die zijn aangevraagd (na controle op dubbelingen etc.). Vraag dus het mantelzorgcompliment 2020 aan vóór 15 oktober, daarna is aanvragen niet meer mogelijk.

4 Waarom willen jullie weten voor wie ik mantelzorger ben?

De reden van uw mantelzorg en uw relatie met degene voor wie u zorgt, helpen ons om in Zeist een ruim en gericht aanbod voor mantelzorgers te kunnen creëren. Tegelijk geeft het ons de mogelijkheid u gerichter te informeren, b.v. mantelzorgers van een naaste met verstandelijke beperking niet uitnodigen voor een avond over dementie. 

5 Kan ik nog een aanvraagformulier op papier ontvangen?

Voor ons is een digitale aanvraag het eenvoudigst te verwerken. Heeft u geen internet en kunt u het mantelzorgcompliment niet op onze website aanvragen, dan kunt u ons bellen: 030 - 692 53 19. Wij kunnen u een extra folder met aanvraagformulier toesturen. Ook in De Nieuwsbode van 27 mei en 3 juni staan aanvraagformulieren afgedrukt die u wellicht nog kunt gebruiken.