AA Grotere letters

U bent hier

training dementievriendelijk Zeist Noord

De afgelopen jaren zijn al diverse mensen in Zeist getraind in dementievriendelijkheid. MeanderOmnium heeft nu het initiatief genomen om in Zeist-Noord een dementievriendelijke samenleving te creëren, waarin mensen met dementie zo veilig en prettig mogelijk in hun eigen leefomgeving kunnen blijven wonen. En waar ook ándere mensen weten hoe zij het beste met (mensen) met dementie om kunnen gaan.Hiervoor is een leuke, leerzame en inspirerende training ontwikkeld door Alzheimer Nederland. Het is zowel een online training als een training op een locatie. Graag nodigen we professionals, vrijwilligers en geïnteresseerde Zeistenaren uit om deel te nemen aan de training op locatie, waarbij er naast informatie ook ingegaan zal worden op praktijksituaties.

Training op locatie

De training duurt maximaal 2½ uur en wordt gegeven door twee ervaren trainers van Samen Dementievriendelijk. Het eerste deel van de training draait om het overdragen van kennis over dementie. In het tweede deel oefenen we met praktijksituaties, zodat u de kennis ook in het dagelijks leven kunt en durft toe te passen. Het zou fijn zijn als u een ervaring met mensen met dementie kunt benoemen, die besproken kan worden tijdens de training. Na afloop van de training krijgt u een certificaat.
Het is handig als u voor die tijd de online-training op de website van Samen Dementievriendelijk.nl hebt gedaan. Deze training duurt ongeveer 15 minuten. U kunt gratis aan deze training meedoen.

In juni zijn er tot nu toe 6 trainingen gepland waaraan 10 tot 20 mensen kunnen meedoen. Wiltu ook meedoen, meldt u zich dan aan via s.willemsen@meanderomnium.nl