AA Grotere letters

U bent hier

online informatiebijeenkomsten: de WMO en de WLZ

Voor mantelzorgers en geïnteresseerden

Als mantelzorger sta je centraal in het leven van je naaste die zorg of hulp nodig heeft.
Maar wat als deze zorg of hulp  steeds veranderen?

De ene week ben je iets aan het uitpuzzelen op het gebied van vervoer, een week later moet je iets regelen voor een aanpassing in huis. Soms gaat het om kleine knelpunten en ongemakken waar je een oplossing voor zoekt, maar de situatie kan ook plotseling veranderen waardoor je naaste in korte tijd veel meer of juist andere zorg nodig heeft. 

Wanneer je goed op de hoogte bent van hoe de zorg en voorzieningen georganiseerd zijn in Zeist en landelijk, hoe de wetten Wmo, (Wet maatschappelijke ondersteuning) en Wlz (Wet langdurige zorg) en de Zorgverzekeringswet in elkaar steken, dan geeft dat overzicht. En bovenal is het belangrijk dat je weet waar je terecht kunt met je vragen. 

Het Steunpunt Mantelzorg en het Sociaal Team Zeist organiseren gezamenlijk een online bijeenkomst (webinar) over de Wmo. In de week daarna kan op dezelfde wijze de webinar over de Wlz gevolgd worden. Deze webinars zijn voor iedereen met een pc, laptop of tablet met een camera, microfoon en internetverbinding, live te volgen. U kan mee doen en uw vragen direct stellen.

Webinar WMO: 

Dinsdag 29 september  tijd: 19:30 uur tot +/- 21:00 uur. 

Webinar WLZ: 

Dinsdag 13 oktober  tijd: 19:30 uur tot +/- 21:00 uur. U kunt zich hier aanmelden.

Een week van te voren krijgt u de benodigde informatie en werkwijze van ons toegestuurd.