AA Grotere letters

U bent hier

nieuwe contactgroep, omgaan met dementie

Als één van uw ouders aan dementie lijdt of uw partner heeft deze diagnose gekregen, dan kan het erg waardevol zijn om uw ervaringen te delen met anderen die hetzelfde meemaken. Het Steunpunt Mantelzorg organiseert verschillende contactgroepen in Zeist voor mantelzorgers.

Vivian (58 jaar) vertelt: “Ik had zorgen om mijn dementerende moeder en ik had een klankbord nodig. Voor mij is het prettig elke maand even mijn hart te kunnen luchten. Door onze gezamenlijke ervaringen als groep krijg je behalve een luisterend oor ook tips over hoe je met een bepaalde situatie om kunt gaan. Ze denken met je mee over praktische oplossingen. Er wordt gelachen en soms ook gehuild. Bij nieuwe deelnemers zie je de opluchting dat de anderen in de groep het echt begrijpen.

Afspraak is dat persoonlijke informatie die in de groep besproken wordt daar ook blijft.” Bij de bijeenkomsten is ook een deskundige begeleider aanwezig. Zij houdt de deelnemers op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen en brengt bepaalde thema’s onder de aandacht. “In de groep hoorde ik voor het eerst over casemanagers dementie. En er waren vragen over de invloed van inschrijving bij een verpleeghuis op de financiële eigen bijdrage: nog in de Wmo of al naar de Wlz? De groepsbegeleidster zocht de juiste informatie uit.” Vivian zou deelname aan een contactgroep aanbevelen. “Het is goed om zo op een andere manier met mantelzorg bezig te zijn en even wat tijd en aandacht te hebben voor je eigen gedachten en zorgen. Als mantelzorger krijg je op deze manier net weer wat meer energie om het vol te houden.“

Bij voldoende belangstelling starten we op 12 mei met een nieuwe contactgroep, samen met het Ontmoetingscentrum dementie Zeist van Vitras en het Steunpunt Mantelzorg Zeist.
Vanuit deze organisaties is een begeleider bij de bijeenkomsten aanwezig. Deelname is kosteloos.
De bijeenkomsten vinden iedere eerste woensdag van de maand plaats. Tijd: van 10:00 -11.30 uur, locatie Vitras, Bergweg 1 te Zeist.

Indien u de contactgroep wilt bezoeken, maar hiervoor vervangende zorg nodig heeft voor uw naaste, is het mogelijk om op de betreffende woensdagmiddag gebruik te maken van het Ontmoetingscentrum op de locatie aan de Bergweg.

Voor meer informatie : Steunpunt Mantelzorg Zeist, tel: 030 - 69 25 319, e-mail: info@mantelzorgzeist.nl