AA Grotere letters

U bent hier

Dag van de Mantelzorg 2020

"Deel je zorg”

Op 10 november was het de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar was het motto ‘Deel je zorg’. Mantelzorgers die bij het Steunpunt Mantelzorg Zeist bekend zijn, ontvingen een brief 

waarin burgemeester Janssen zijn waardering uitsprak. Ook was het mogelijk om met de bijgevoegde bon een attentie op te halen. 

De geplande ontmoeting in het parkje Vijverkwartier bij de mantelzorgboom, kon helaas niet doorgaan. Wel zijn er leuke foto’s gemaakt op deze plek, door mantelzorgers en voorbijgangers. 

Consulent Vanessa Houthuizen sprak daar met oud wethouder Bodes de Vries die 10 jaar geledenbetrokken was bij het planten van de boom. Een goede herinnering heeft hij aan de schoolkinderen die erbij waren, aan wie hij uitlegde waar het woord ‘mantelzorg’ vandaag komt. 

Inmiddels raakt het woord steeds meer ingesleten en hoopt dhr. de Vries dat hiermee ook inwerkelijkheid mantelzorg steeds vanzelfsprekender wordt.“Belangrijk is dat we oog voor elkaar hebben en elkaar de nodige ondersteuning bieden.”De winnaar van de fotowedstrijd is inmiddels benaderd.