AA Grotere letters

U bent hier

Dag van de Mantelzorg 2020

  

  Bekijk hier ons filmpje voor de 
  Dag van de Mantelzorg !

 

 

"Deel je zorg”

Deel je zorg met familie, buren, vrienden en /of andere zorgverleners. Door het te delen staat u er niet alleen voor. Wij zijn er voor u om u te ondersteunen bij het delen van uw zorg met anderen, zodat mantelzorg zo lang en zo goed mogelijk kan worden volgehouden. 

Mantelzorg is geen keuze maar overkomt je. Met deze zorg kan iemand zelfstandig  wonen, in zijn eigen omgeving blijven en krijgt iemand vaak die aandacht die door professionele zorg  niet kan worden gegeven door beperkte tijd of krapte met personeel. Mantelzorg geeft veel voldoening. Maar mantelzorg kan ook druk geven omdat je het moet combineren met je eigen leven, je baan en/of gezin. Het kan je ook het gevoel geven dat je er alleen voor staat. Het Steunpunt Mantelzorg weet welke dubbele gevoelens het mantelzorgen met zich kan meebrengen.

 

U kunt op deze pagina een filmpje over respijtzorg bekijken waarin wij uitleggen hoe u als mantelzorger een deel van de zorg kunt overdragen. 

De afgelopen periode, door de corona maatregelen, is het extra duidelijk geworden hoe belangrijk het ondersteunen van de mantelzorg is als bv de reguliere zorg wordt afgeschaald en dagbestedingen niet door kunnen gaan. 

 

Dag van de Mantelzorg 2020

De Dag van de Mantelzorg is bij uitstek dé dag waarop het waarderen van mantelzorg centraal staat. Rondom 10 november 2020 worden alle mantelzorgers die bij het Steunpunt Mantelzorg bekend zijn in het zonnetje gezet.

Via dit aanmeldformulier kunt zich registreren als mantelzorger bij Het Steunpunt Mantelzorg Zeist.

Daarnaast willen wij u, met de coronamaatregelen in gedachten, toch uitnodigen om kennis te komen maken met de “Mantelzorgboom”, die 10 jaar geleden  in Zeist is geplant. De boom staat symbool voor stevigheid, zichtbaarheid, groei en geworteld zijn in de Zeister grond. Ook is deze rode beuk een symbool van samenwerking: organisaties die zich inzetten voor mantelzorgers hebben met toenmalig wethouder Bodes de Vries de boom zijn plaats gegeven. Nu viert de boom zijn 10e verjaardag in het parkje Vijverkwartier nabij de Thorbeckelaan. Maar weet u de boom te vinden?

Uitnodiging

Helaas komt op 10 november  de ontmoeting bij de Mantelzorgboom te vervallen vanwege de aangescherpte coronamaatregelen.

 

Fotowedstrijd

Wat in ieder geval kan is dat u op uw eigen moment een mooie, of juist originele foto van de mantelzorgboom maakt. Of laat u bij de boom fotograferen...! Met de mooiste foto’s maakt u kans op een leuke prijs. Mail uw foto uiterlijk zondag 16 november naar info@mantelzorgzeist.nl. Daarna krijgen de winnaars persoonlijk bericht. De mooiste foto's zullen (uitsluitend na toestemming van de makers) op onze website en/of in VoorElkaar 4 worden geplaatst.