AA Grotere letters

U bent hier

Dag van de Mantelzorg

 

De Dag van de Mantelzorg is bij uitstek dé dag waarop het waarderen van mantelzorg centraal staat. Rondom de dag van de mantelzorg worden alle geregistreerde mantelzorgers in Zeist in het zonnetje gezet.

Daarnaast willen wij, met de coronamaatregelen in gedachten, de mantelzorgers toch uitnodigen om kennis te komen maken met de “Mantelzorgboom”, die 10 jaar geleden  in Zeist is geplant.

De boom staat symbool voor stevigheid, zichtbaarheid, groei en geworteld zijn in de Zeister grond.

Ook is deze rode beuk een symbool van samenwerking: organisaties die zich inzetten voor mantelzorgers hebben met toenmalig wethouder Bodes de Vries de boom zijn plaats gegeven.

Nu viert de boom zijn 10e verjaardag in het parkje Vijverkwartier nabij de Thorbeckelaan. 

 

 

 

Uitnodiging

Op dinsdag 10 november tussen 11.00 en 15.00 uur willen wij de mantelzorgers graag ontmoeten met een kom soep, een kopje koffie of thee. Of dit door kan gaan is gezien de nieuwe maatregelen nog onzeker. Wat in ieder geval wel kan is dat men zich bij de boom laat fotograferen of dat men zelf een mooie foto van de mantelzorgboom maakt. De mooiste foto's maken kans op een leuke prijs.

 
 
 

Aanmelden

Mantelzorgers kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier.

 

Dag van de Mantelzorg in voorgaande jaren

De Dag van de Mantelzorg is een jaarlijks terugkerend evenement. Op deze dag (10 november) worden mantelzorgers in het zonnetje gezet en wordt tevens de aandacht gevestigd op het thema mantelzorger en het maatschappelijk belang hiervan.
In het hele land zijn er 350 organisaties die mantelzorgers ondersteunen en rond deze dag laten zien dat zij mantelzorgers waarderen.

Sinds 2016 bieden we zo ook in Zeist mantelzorgers een breed palet aan activiteiten aan, op verschillende data en tijdstippen op en rond 10 november.

Samen met u hebben wij de Dag van de Mantelzorg 2019 in Zeist weer tot een succes gemaakt. 

Bekijk hier een fotoverslag.