AA Grotere letters

U bent hier

contactgroepen


Het Steunpunt Mantelzorg organiseert  contactgroepen in Zeist. U maakt hier kennis met zogenaamde "lotgenoten", die in een gelijksoortige situatie zitten.
Door het delen van uw ervaringen met andere mantelzorgers krijg je het gevoel dat je er niet alleen voor staat.

Vivian (58 jaar) vertelt: “Ik had veel zorgen om mijn dementerende moeder en ik had een klankbord nodig. Voor mij is het prettig elke maand even mijn hart te kunnen luchten. Door onze gezamenlijke ervaringen als groep krijg je behalve een luisterend oor ook tips over hoe je met een bepaalde situatie om kunt gaan. Ze denken met je mee over praktische oplossingen. Er wordt gelachen en soms ook gehuild. Bij nieuwe deelnemers zie je de opluchting dat de anderen in de groep het herkennen en ook echt begrijpen.
Afspraak is dat persoonlijke informatie die in de groep besproken wordt daar ook blijft.”
Bij de bijeenkomsten is een begeleider aanwezig. Zij houdt de deelnemers op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen en brengt bepaalde thema’s onder de aandacht.
“Het voelt goed om zo op een andere manier met mantelzorg bezig te zijn en ook even tijd en aandacht te hebben voor je eigen gedachten en zorgen.
Als mantelzorger krijg je op deze manier net weer wat meer energie om het vol te houden.“

Voor meer informatie en/of een kennismakingsgesprek kunt u bellen naar  030 - 69 25 319 (inspreken voice mail)  of  per  e-mail: info@mantelzorgzeist.nl

Onder de vaste activiteiten vindt u welke contactgroepen er zijn en op welke dagen ze bijeen komen.
Aanmelden is verplicht! Na een kennismakingsgesprek wordt met u besproken  welke contactgroep het beste bij u past.