AA Grotere letters

U bent hier

contactgroep voor naasten van mensen met een psychische ziekte

Voor mantelzorgers/naasten van iemand met een psychische ziekte is het leven vaak zwaar. Veelvoorkomend zijn het ervaren van dubbele belasting en afwezigheid van perspectief in het ziekteverloop, omgaan met grillig gedrag, overnemen van zorgtaken, gebrekkige hulpverlening, geldzorgen, het gevoel er alleen voor te staan en rolverwarring.

Naasten van mensen met psychische klachten hebben vaak behoefte aan contact met anderen die hetzelfde meemaken.Vaak heb je aan een paar woorden genoeg. Het uitwisselen van ervaringen, herkenning en steun vinden bij elkaar kan leiden tot nieuwe inzichten en de zwaarte verminderen. Het delen van je verhaal werkt stres verlagend. In je omgeving vind je niet altijd het begrip wat je graag zou krijgen. Een bijeenkomst is de plek waar jij jezelf mag zijn met alles wat er speelt. Door je eigen verhaal te delen en te luisteren naar een ander vind je erkenning en herkenning.

Bij voldoende belangstelling zullen de bijeenkomsten van deze contactgroep starten. Bent u geïnteresseerd in deelname, dan kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg voor een kennismakingsgesprek: 030 - 692 53 19 of mail naar info@mantelzorgzeist.nl.

Locatie, dag en tijd worden bepaald zodra er voldoende aanmeldingen zijn.