AA Grotere letters

U bent hier

7.2 vergoeding van hulpmiddelen, woonvoorziening en woningaanpassing

Hulpmiddelen via de zorgverzekeraar

Hulpmiddelen en medische voorzieningen vraagt u aan bij de zorgverzekeraar. Denk aan prothesen, hoortoestellen, incontinentiemateriaal, elastische kousen en een elektrisch hoog/laag bed. Vraag de hulpmiddelen aan in overleg met de behandelend arts. De hulpmiddelen kunt u in eigendom of in bruikleen krijgen. Informeer naar de mogelijkheden bij de zorgverzekeraar.

 

Mantelzorg en wonen

Als mantelzorger overweegt u misschien om dichter bij degene te gaan wonen waarvoor u zorgt. MantelzorgNL, de landelijke belangenvereniging voor mantelzorgers, heeft op haar site een uitgebreid dossier "Mantelzorg en wonen", waarop u veel informatie over de voor -en nadelen van dichter bij elkaar wonen -of samenwonen en de diverse mogelijkheden daartoe vindt. Daarnaast is er ook informatie over woningaanpassingen aanwezig.

 

Wmo

Bij het WMO-loket van de gemeente (uitvoerder van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning) kunt u terecht voor vragen en advies over vergoeding van hulpmiddelen (bijv. rolstoel), vervoersvoorzieningen, woonvoorziening (bijv. traplift) en woningaanpassing.