AA Grotere letters

U bent hier

6.1 aangepast taxi-, bus- of openbaarvervoer

Regiotaxi 

Brengt de cliënt van de voordeur van het vertrekadres naar de voordeur van de bestemming. Ook van en naar een halte van het openbaar vervoer. Voor iedere rit geldt een instaptarief en een vast tarief per OV-zone. Mogelijk kunt u aanspraak maken op de kortingspas. Deze is aan te vragen bij het WMO-loket van de gemeente. U kunt telefonisch en online via de website reserveren.
  088 - 002 54 00
  www.regiotaxiutrecht.nl

 

Vervoer door MeanderOmnium

MeanderOmnium biedt vervoer voor ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking in de gemeente Zeist. MeanderOmnium beschikt over eigen bussen die allemaal zijn aangepast en beschikken over een lift.  Daarnaast zijn er vrijwilligers met eigen auto die zich inzetten.

MeanderOmnium heeft de volgende mogelijkheden:

 • Belbus: Voor individueel en groepsvervoer van inwoners van de gemeente Zeist. Ook voor rolstoelgebruikers.

  Op de gewenste tijd wordt de cliënt opgehaald en thuisgebracht op adressen in de gemeente of buiten de gemeentegrens, zoals bijv. ziekenhuizen in de regio. Per busrit binnen de gemeente Zeist geldt een tarief van € 3,- per persoon. Busritten buiten de gemeentegrens van Zeist hebben aangepaste tarieven. Begeleiders mogen gratis mee.

  Een bus reserveren kan telefonisch van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 12.00 uur (met uitzondering van de feestdagen) en online via het aanvraagformulier www.meanderomnium.nl/vervoer-uit-en-thuis. Doe dit minimaal twee tot drie dagen van te voren.

  Op drukke tijden kunnen meerdere mensen vervoerd worden. Daardoor kan de vertrek- en/of aankomsttijd met een kwartier verschuiven. De Belbus rijdt van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur. Wanneer er voldoende chauffeurs zijn rijdt de bus ook op enkele avonden en zondag.
  http://www.mantelzorgzeist.nl/sites/default/files/uploads/T.png  030 - 693 23 21

 • Individueel vervoer: Een vrijwilliger van MeanderOmnium haalt u met zijn/haar eigen auto op en brengt u ook weer thuis. Aanvragen kan maandag tot en met donderdag van 8.30 - 16.15 uur en op vrijdag van 8.30 - 15.15 uur. Tijdig aanvragen, minimaal 2 dagen vooraf, is noodzakelijk.
  http://www.mantelzorgzeist.nl/sites/default/files/uploads/T.png  030 - 691 50 00

Valys: bovenregionaal taxivervoer

Taxivervoer (naar bestemmingen die verder dan vijf zones van het openbaar vervoer van het woonadres afliggen) en begeleid reizen met behulp van reisassistenten. Geef bij de reservering aan of er een rolstoel of een scootmobiel meegaat. Eén begeleider mag gratis mee. Vraag een pas aan bij Valys en informeer naar de voorwaarden. Voor Valys is een vervoersindicatie nodig van de gemeente (via WMO-loket, zie paragraaf 2.5).
  0900 - 9630 (maandag t/m vrijdag van 09:00 - 17:00)
  www.valys.nl
  www.valys.nl/contact/contactformulier

 

Meereizen in het openbaar vervoer

Voor mensen met een functiebeperking is er de mogelijkheid om met persoonlijke begeleiding te reizen. Een OV-begeleiderskaart is aan te vragen bij Argonaut. U komt hiervoor in aanmerking wanneer u niet in staat bent om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen.
  030 - 235 46 61
  www.ovbegeleiderskaart.nl

 

Assistentie bij hulp in -en uitstappen trein door NS

Indien u hulp nodig heeft bij het in -en uitstappen tijdens het reizen per trein dan kunt u assistentie vragen bij de NS. U kunt dit minimaal 1 uur voor vertrek aanvragen.
  030 - 235 78 22 (dag en nacht bereikbaar)
  http://www.ns.nl/reisinformatie/reizen-met-een-functiebeperking
  https://avg.ns.nl/#voorbereiden (online assistentie aanvraag)