AA Grotere letters

U bent hier

3.6 een vrijwilliger inschakelen

Een vrijwilliger kan soms nét het verschil maken en u (tijdelijk) wat ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld door degene voor wie u zorgt af en toe gezelschap te houden, zodat u evven tijd voor uzelf hebt. Of door u te helpen met uw administratie. U kunt ook een beroep op een vrijwilliger doen voor vervoer naar het ziekenhuis of om (samen) boodschappen te doen.

Zoekt u een vrijwilliger die eenmalig of met een zekere regelmaat bij u thuis komt? Dan kunt u terecht bij

VrijwilligerThuis

bereikbaar via: 030 2677786.

VrijwilligerThuis heeft contact met een groot aantal maatschappelijke organisaties en maatjesprojecten. U krijgt niet zomaar iemand over de vloer, maar altijd een vrijwilliger die aan een van deze organisaties is verbonden. Wij zorgen ervoor dat u meteen bij de goede organisatie terechtkomt, en niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd. VrijwilligerThuis valt onder de Vrijwilligerscentrale Zeist.

U kunt uw vraag ook aan ons stellen via dit formulier. Meer informatie over VrijwilligerThuis vindt u hier.

 

Tips & Trucs voor het inschakelen van vrijwilligers

  • Waar heeft u hulp bij nodig? Wat zou u graag willen? Probeer dat zo concreet mogelijk te formuleren. Dat maakt het gemakkelijker om een vrijwilliger te vinden.
  • Bespreek met de organisatie waar u een vrijwilliger aanvraagt, wat u van een vrijwilliger verwacht. Wat zou diegene moeten doen?
  • Een vreemde in uw eigen huis, dat is best wennen. Dat vraagt wat van u en van de vrijwilliger. Wat verwacht u van de houding en het gedrag van een vrijwilliger?
  • Zijn er kosten verbonden bij het inzetten van een vrijwilliger? Informeer hierover goed van tevoren. Gedoe over geld leidt gemakkelijk tot ruzie, dus ga daar zorgvuldig mee om.
  • Spreek van tevoren af dat u na bijvoorbeeld twee maanden samen bespreekt hoe het gaat. Bent u tevreden over de vrijwilliger? Wat zou u graag anders zien? Door al van tevoren een evaluatiemoment af te spreken, is het gemakkelijker om lastige dingen te bespreken.
  • Heeft u vragen over de inzet van een vrijwilliger, neem dan contact op met de bemiddelende organisatie.